Ana içeriğe atla

Türkiye’de Erasmus Beyannamesi sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin farklı bir Avrupa ülkesinde Erasmus Beyannamesi sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermesine imkan sağlayan alt faaliyet alanıdır.

Ders Verme Hareketliliğinin hedefleri şunlardır:

  • Hareketlilik programına katılamayan öğrencilere farklı Avrupa ülkelerindeki yükseköğretim kurumlarının akademik personelinin bilgi ve deneyiminden faydalanma imkanı vermek.
  • Pedagojik yöntemler konusunda uzmanlık ve deneyim değişimini teşvik etmek.
  • Yükseköğretim kurumlarını sundukları derslerin çeşit ve içeriğini genişletme ve zenginleştirme konusunda teşvik etmek.

Kaynak: Ulusal Ajans

1. Erasmus Beyannamesi sahibi bir yükseköğretim kurumunda en az yarı zamanlı personel olunması,

2. Üniversiteler arası anlaşmanın olması,

3. Hem gönderen hem de misafir olunan yükseköğretim kurumu tarafından kabul edilen bir öğretim programının (teaching programme) olması (Öğretim programı taraflarca imzalanmış olmalı ve en azından gerçekleştirilecek programın genel amaç/hedeflerini, içeriğini ve beklenen sonuçlarını içermelidir)

Personel Ders Verme Hareketliliği için Asgarî ve Azamî Süreler

Personel ders verme hareketliliği için faaliyet süresi, Programla ilişkili ülkeler ile hareketlilikte seyahat hariç en az ardışık 2 gün; Programla ilişkili olmayan ülkeler ile hareketlilikte en az ardışık 5 gündür. Her iki durumda da faaliyetin azami süresi 2 aydır. Faaliyetin geçerli bir faaliyet olarak değerlendirilebilmesi için en az 8 ders saati ders verilmesi zorunludur.

Faaliyetin 1 haftadan uzun gerçekleştiği durumlarda, verilmesi gereken zorunlu ders saatinin süre ile orantılı olarak artması gerekmektedir (örneğin, 1 hafta sürecek bir faaliyette 8 saat ders verilmesi zorunlu olduğundan, 2 hafta sürecek bir faaliyette en az 16 saat ders verilmesi gerekmektedir.)

Ders verme ve eğitim alma faaliyetinin bir arada gerçekleştirildiği durumlarda, asgari ders verme süresi bir hafta ya da kısa süreli faaliyetler için 4 saattir.

Türkiye’de Erasmus Beyannamesi sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin eğitim alma amaçlı hareketliliğine imkan sağlayan alt faaliyet alanıdır.

Personel Eğitimi Alma Hareketliliği faaliyet alanı iki hareketlilik türünü içerir:

  1. Yükseköğretim kurumundan bir işletmeye giden personelin hareketliliği 
    Bu hareketlilik türünün amacı faydalanan kişilerin bilgi ve tecrübe aktarımı ile öğrenmelerine ve pratik beceriler edinmelerine imkan vermektir. Temel faaliyetler seminerler, atölye çalışmaları, kurslar ve konferanslar, pratik eğitim süreçleri, kısa görevlendirmeler vs. olabilir.
  2. Yükseköğretim kurumundan başka bir yükseköğretim kurumuna giden personelin hareketliliği
     

Bu hareketlilik türünün amacı faydalanan kişilerin farklı bir kurumun deneyim/iyi uygulamalarını öğrenmelerine ve mevcut işleri için gerekli becerileri geliştirmelerine imkan vermektir. Temel faaliyetler iş başı eğitim programı, çalışma ziyaretleri, kısa görevlendirmeler vs. olabilir.

Hareketlilik her sene belirlenen proje dönemi içerisinde gerçekleştirilmelidir. Başvuruda bulunmadan önce gidilecek kurum ile iletişime geçilmesi ve davet mektubu (invitation letter) gerekmektedir.

Daha detaylı bilgi için Erasmus Koordinatörlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.
Kaynak:Ulusal Ajans

İSTANBUL SAĞLIK VE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ERASMUS+ PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ  ADAY PUANLAMA CETVELİ 

Taban Puan 

+15 

Başvuru öncesi Davet/Kabul mektubu alıp, onaylı hareketlilik anlaşmasına sahip olmak 

+ 10 

Erasmus+ Faaliyetinden ilk kez yararlanma 1 

+15 

Son 2 yıl eğitim alma hareketliliğinden faydalanmamış akademik/idari birimden yapılan başvuru sahibi 

+5 

  İdari Personel 

+15 

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından hazırlanan 2021-2025 Ulusal Yapay Zeka Stratejisi kapsamında Yapay Zeka ile ilgili faaliyetler 2 

+5 

Eğitim Alma Faaliyetinde dijital becerilerin geliştirilmesine yönelik faaliyetler 3 

+5 

Yüksekokul Müdürlüğü-Sekterliği/Uluslararası Ofis birimlerinde 

akademik ve idari görevleri var ise 

(En az 1 yıl öncesinden bu görevi yürütüyor olması şartı ile) 

 

+5 

Daha önce hareketlilik gerçekleştirilmemiş bir ülkeye gitme 

+5 

Yurtdışında hareketlilik yapılmamış yeni bir kuruma gidecek olmak 

+5 

Erasmus+ kurumlar arası ikili anlaşma yapmış olmak4 

+15 

  Engelli personel 5  

+5 

  Gazi personel ve şehit/gazi yakını personel (1.derece yakın) 6  

+5 

Kendileri veya 1. Derece yakınları AFAD’dan afetzede yardımı alan personel 

+5 

Daha önce Erasmus Programından faydalanmaya hak kazandığı halde "meşru gerekçe göstermeksizin veya süresinde hakkından feragat etmeksizin" hareketliliğini iptal etmiş ise 

-10 

  Vatandaşı olunan ülkeye hareketlilik  

- 5 

Eski yararlanıcı (eğitim alma) 

1 Yıl 

- 20 

2 Yıl 

- 15 

3 Yıl 

- 10 

4 Yıl 

- 5 

Yabancı Dil  

+ (Puan x 0,30) 

Başvuru son günü itibarı ile tamamlanan hizmet yılı 

Tamamlanan yıl başına +5 

Toplam Değerlendirme Puanı 

  
  1.  Önceliklendirme için Personel hareketliliğinin herhangi bir türüne 2014-2020 veya 2021-2027 Erasmus+ programları kapsamında hiç katılmamış olmak
  2.  https://cbddo.gov.tr/SharedFolderServer/Genel/File/TR-UlusalYZStratejisi2021-2025.pdf
  3. Avrupa Öğrenci Kartı Girişimi (ESCI) araçları, dijital eğitim araçları/yazılımları, programlama ve yükseköğretim kurumlarının yönetimine ilişkin bilişim yazılım ve sistemleri ile ilgili işbaşı eğitim/eğitim kurslarına katılım.
  4. İkili Anlaşma (Bilateral Agreement) mail örneği için tıklayınız.
  5. Örnek anlaşma formu için tıklayınız.
  6. Önceliklendirme için personelin 20 Şubat 2019 tarih ve 30692 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan

“Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik”te yer alan Engellilik Sağlık Kurulu raporunu ibraz etmesi gerekir.

6Muharip gaziler ve bunların eş ve çocukları ile harp şehitlerinin eş ve çocuklarının yanı sıra 12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 21. Maddesine göre “kamu görevlilerinden yurtiçinde ve yurtdışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hâle gelen, ölen veya öldürülenler”in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK’nin 7. Maddesi uyarınca, 15/07/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus personel hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilir.

• Aynı birimin/bölümün personeli iki aday arasında toplam puan eşitliği halinde yabancı dil puanı yüksek olan adaya öncelik verilecekti