PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK

Amaç - Görev

Rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bireysel ve grup danışma hizmeti sunulmaktadır. Birimde öğrencilerin bireysel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla çalışmalar yürütülmektedir. Danışmanlık hizmetleri, okul dönemi boyunca randevu sistemiyle verilmekte ve belirlenen saatlerde yapılmaktadır. Danışmanlık hizmetleri ücretsizdir. Danışmanlık hizmetlerinde süreç; gizlilik, güven, gönüllülük, eşit ilişki ve kabul ilkeleri çerçevesinde yürütülmektedir.

Yürütülen İşlemler:

Psikolojik Danışmanlık Birimi

İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Psikolojik Danışmanlık Birimi’nde ücretsiz olarak psikolojik danışmanlık hizmeti sunulmaktadır. Psikolojik danışma süreci bireysel ve grup olarak gerçekleştirilebilmektedir. Birimde öğrencilerin bireysel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla çalışmalar yürütülmektedir. Danışmanlık hizmetleri, okul dönemi boyunca randevu sistemiyle verilmekte ve önceden belirlenen saatlerde yapılmaktadır. Danışmanlık hizmetlerinde süreç; gizlilik, güven, gönüllülük, eşit ilişki ve kabul ilkeleri çerçevesinde yürütülmektedir.

Bireysel Danışmanlık

Bireysel danışmanlık, kendini tanımak, davranışlarını anlamak, farkındalıklarını artırıp geliştirmek isteyen, olaylarla başa çıkmada zaman zaman güçlüklerle karşılaşan bireylere yönelik sunulan profesyonel danışmanlık hizmetidir. Danışmanlık süreci içerisinde danışanın kendisiyle ilgili farkındalığının artması, yaşadığı durumlar ve kendisi için çözümler üreterek kararlar alması ve bunları danışmanın da yardımıyla hayata geçirmesi beklenmektedir. Bireyler, sorunlarını çözmede kendilerini yetersiz görseler de bireysel danışmanlık hizmeti vesilesiyle sorunlarını fark ederler ve bu sorunlarla yüzleşebilirler. Böylece hem akademik hem de sosyal hayatlarında daha başarılı ve verimli olmaları amaçlanmaktadır.

Grup Danışmanlığı

Sorunlarıyla ilgili farkındalık kazanmış bir grup insanın, bir grup lideriyle bir araya gelerek sorunlarını paylaştıkları bir süreçtir. İnsan, hayatı boyunca dile getiremediği olumlu ya da olumsuz birçok duygu ve düşünceyi grupla psikolojik danışma sürecinde ifade edebilmekte ve farkındalığı artmakta, kendini tanıma fırsatı bulmaktadır. Grupla psikolojik danışma ortamında üyeler, bireysel ayrılıklarını fark ederler. Kendileri dışında daha başka özelliklere sahip kişilerin var olabileceğini ve sorunlarla farklı şekillerde baş edebilmeyi öğrenirler. Bireysel psikolojik danışmanın temel ilkeleri (gizlilik, güven, gönüllülük, kabul) grupla psikolojik danışma için de geçerlidir.

İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuza kayıtlı olan tüm öğrenciler birime başvurabilirler.

Üniversitemizde, bu hizmet ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Başvuru için lütfen ilgili başvuru formlarını eksiksiz doldurup, [email protected] adresine e-mail gönderin.

Bilgilendirilmiş Onam ve Başvuru Formu (Yüz yüze Danışmanlık ) için tıklayınız.

Online Psikolojik Danışmanlık Onam ve Başvuru Formu içintıklayınız.