İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi olma başarısını göstermiş olduğunuzdan dolayı, başta siz olmak üzere, bu başarıyı elde etmenizde ailenizi ve size destek olan tüm yakınlarınızı yürekten kutluyoruz.

2023 YKS sonuçlarına göre Meslek Yüksekokulumuzun bir programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları 27 - 29 Eylül  2023 tarihleri arasında e-devlet kapısı üzerinden elektronik kayıt (e-kayıt) uygulaması ve herhangi bir sebeple e-devlet üzerinden kaydını tamamlayamayanlar için 27 Eylül - 3 Ekim 20223 tarihleri arasında İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler MYO Eğitim Bilgi Sistemi (MEBİS) üzerinden uzaktan online olarak alınacaktır.

Kayıt işlemlerinize başlamadan önce “2023-YKS KAYIT İŞLEMLERİ” başlıklı bilgilendirme metnini inceleyebilir kayıt süresince izlemeniz gereken adımları kolaylıkla takip edebilirsiniz.

Bilgilendirme metnini incelemek için lütfen TIKLAYINIZ.

Kayıt dönemi süresince üniversitemizin web sayfasında bulunan Canlı Destek Sistemi’nden online olarak ve 0850 811 18 18  numaralı Çağrı Merkezinden bilgi alabilirsiniz.

Ön kayıt paneli için tıklayınız.

Kayıt evraklarının ÖN KAYIT PANELİ sırasında sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

• Lise Diploması Aslı ile Fotokopisi ya da Yeni Tarihli Mezuniyet Belgesi Aslı İle Fotokopisi (E-Devlet)
  • 2023-YKS Yerleştirme Sonuçları Belgesi.
  • Nüfus Cüzdanı (arkalı önlü fotokopisi).

Meslek Yüksekokulumuz kayıt işlemleri ön kayıt paneli ile başlamaktadır. Ön kayıt, adayın İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler MYO Eğitim Bilgi Sistemine (MEBİS) kayıt için gerekli bilgilerini kaydetmesini, evraklarını yüklemesini ve ödeme işlemlerini tamamlamasını sağlayan işlemler bütünüdür.

Burslu ve %50 indirimli programlara yerleşen tüm adayların elektronik kayda başlamadan önce ön kayıt yapmaları zorunludur.

Ödeme işlemleri ön kayıt panelinden yapılmaktadır.

• Burslu öğrencilerin sadece ön kayıt aşamasını tamamlamaları kesin kayıt işlemi için yeterlidir.
  • %50 indirimli programlara yerleşen adaylar ön kayıt işlemleri sonrasında ücret bilgilerine ulaşarak ödeme işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Kesin kayıt öncesinde ödeme işlemlerinin tamamlanmış olması gerekmektedir.
Ödeme işlemleri hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

• Burslu programlara yerleşen adaylar ön kayıt işlemlerini gerçekleştirdikten sonra,
  • %50 indirimli programlara yerleşen adaylar ise ön kayıt panelinden ücret bilgilerine ulaşarak ödeme işlemlerini gerçekleştirdikten sonra,

e-Devlet kapısı üzerinden elektronik olarak kayıt işlemlerini tamamlayabileceklerine dair SMS ve mail yoluyla bilgilendirme yapılacaktır.

e-Devlet kapısı üzerinden elektronik olarak kayıt işlemlerini tamamlayabileceklerine dair SMS ve mail yoluyla bilgilendirme alan adayların, e-Devlet üzerinden
 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT: E-Devlet sisteminden “e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine” dair yazıyı ekranda görmeden çıkmayınız.

Aşağıda sizlerle kayıt aşamasında yardımcı/bilgilendirici olabilecek linkler ve dokümanlar ile kayıtlarınızı tamamlamak için kullanacağınız ÖNKAYIT PANELİ ve e-DEVLET linkleri paylaşılmıştır.

Yardımcı Bağlantılar ve Dokümanlar;

• e -Devlet Şifresi Nedir, Nasıl Alınır? Bilgi için tıklayınız.
  • Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversite E-Kayıt Kullanım Kılavuzu için tıklayınız.
  • e-Devlet kapısı üzerinden elektronik kayıt (e-kayıt) işlemi için tıklayınız.

ÖN KAYIT PANELİ için tıklayınız.

Kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerimize SMS ve mail yoluyla süreçte ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Öğrenciler yapılacak bilgilendirmeden 1 gün sonra https://www.turkiye.gov.tr/yok-ogrenci-belgesi-sorgulama adresi üzerinden Öğrenci Belgesi Sorgulama yaparak kayıt durumlarını kontrol edebileceklerdir.

SMS ya da e-posta almayan öğrencilerimiz, www.issb.edu.tr adresinde bulunan Canlı Destek Sistemi’nden veya
0 850 811 18 18 numaralı çağrı merkezinden Meslek Yüksekokulumuz ile iletişime geçebilirler.

• Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler (2008 yılı öncesinde mezun olanlar)
  •  Kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek öğrenciler,
  • Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıtlı öğrenciler; elektronik kayda dahil olmadığından 28 Ağustos – 1 Eylül 2023 tarihleri arasında https://mebis.issb.edu.tr/kayitbasvurulari/osymonkayit adresinden kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.
  • Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, ön lisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde Meslek Yüksekokulumuza geçici kayıtları yapılacaktır.
  • Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık 2023 tarihine kadar Meslek Yüksekokulumuza ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

ÖN KAYIT VE ÖDEME işlemlerini gerçekleştiren ancak herhangi bir nedenle E-Devlet üzerinden elektronik kayıt (e-kayıt) yapamayan adayların kesin kayıtları Üniversitemiz tarafından 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında uzaktan online olarak tamamlanacaktır.

Kesin kayıt işlemi tamamlanan öğrencilerimize SMS ve Mail yoluyla süreçte ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Öğrenciler yapılacak bilgilendirmeden bir gün sonra https://www.turkiye.gov.tr/yok-ogrenci-belgesi-sorgulama adresi üzerinden Öğrenci Belgesi Sorgulama yaparak kayıt durumlarını kontrol edebileceklerdir.

SMS ya da Mail almayan öğrencilerimiz, www.issb.edu.tr adresinde bulunan Canlı Destek Sistemi’nden veya 0 850 811 18 18 numaralı çağrı merkezinden üniversitemiz ile iletişime geçebilirler.