Türkiye’nin İlk Tasarım Meslek Yüksekokulu olan T.C. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu, Faruk Saraç Moda ve Sanat Vakfı Tarafından, Bakanlar Kurulu kararı ile 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılında Bursa’da eğitime başlamıştır.

Yüksekokulumuz, 25 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazetenin 2547 sayılı kararı ile “İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu” ismini almış ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nı onayı ile birlikte İstanbul iline taşınmıştır.

1851-1852 yılında hazırlanan haritada burası süvari kışlası ve balıkhane olarak adlandırılmıştır. 1913-1914 tarihli haritalarda ise yapılarımız dikimevi olarak geçmektedir. Çanakkale Savaşı ve 1. Dünya Savaşı yıllarında Ahırkapı Elbise Çadır İmalathanesi, Kadınları Çalıştırma Cemiyeti ile anlaşmalı olarak İstanbul’da kadın işçi ve memur istihdam eden ilk işyerlerinden birisiydi. Yapı Cumhuriyetin ilk yıllarından 2009 yılına kadar, kuruluşunda ismi Emraz-ı Zühreviye Hastanesi olan İstanbul Deri ve Tenasül Hastalıkları Hastanesine ev sahipliği yaptı. Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet gibi insanlığın tarihsel birikimini günümüze taşıyan büyük eserlerin gölgesinde yükselen ve her santimetrekaresi aslına sadık kalınmak şartıyla yenilenerek bir eğitim öğretim kurumu kimliğine kavuşan bu yapılar, geçmişten geleceğe yolculuğuna 2013 yılından beri eğitim yapısı olarak devam etmektedir.

Meslek Yüksekokulumuz, önlisans eğitimi verilen vakıf meslek yüksekokuludur ve eğitim ücretlidir.