BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İSSB

Meslek Yüksekokulumuzun, Bilişim ve iletişim alanındaki hizmetlerini planlayan, uygulayan veya bu alanda koordinasyon sağlayan idari birimidir.

En güncel teknolojileri takip ederek üniversitemiz bilişim altyapısının günün en son teknolojisi ile donatılmış olarak yapılandırılmasını sağlar. Bilgisayar ve diğer çevre birimlerinin temini, kurulumu ve bilgisayar ağının yapılandırılması ile periyodik bakımlarını sağlar. Bilişim güvenlik alt yapısının kurar ve yönetir. Akademik ve idari birimlerin ihtiyaç duyduğu yazılımları temin ederek sisteme entegre eder.

Arızalı cihaz ve ağ birimlerine teknik destek sağlar. Yeni oluşturulan hizmet birimlerinin teknolojik alt yapılarının oluşturulmasını sağlar.

Amaç - Görev

Üniversitemiz akademik ve idari birimler ile öğrencilerin ihtiyaç duyacağı bilişim hizmetleri ve servislerinin karşılanmasında, mevcut ve doğacak ihtiyaçlara sorunsuz cevap veren, sürekliliği olan yazılımsal ve donanımsal çözümleri üretmek, temin etmek ve bu amaçla yeni bilişim teknolojilerini meslek yüksek okulumuza kazandırarak, kontrol ve koordinasyon yoluyla etkin ve verimli bir şekilde kullanımı ve devamlılığını sağlamaktır.

Gelişen bilgi teknolojilerinden üst düzeyde yararlanabilmek için yazılım, donanım ve diğer bilişim hizmetleri konusundaki gereksinimleri hızlı, kesintisiz ve güvenilir bir şekilde yüksek okulumuzun kullanımına sunmaktır.

Yürütülen İşlemler

• Yerleşkedeki İnternet İhtiyacı