Ana içeriğe atla

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
PASTANE ÜRÜNLERİ VE ÇİKOLATA-Güz Dönemi1+234
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiÖn Lisans
Dersin TürüPrograma Bağlı Seçmeli
Dersin Koordinatörü
Dersi VerenlerÖğr.Gör. Esra AYCI
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıPastacılıkta ve çikolata yapımında yapılan kullanılan araç ve gereçleri tanıma, kullanma becerisini kazandırma çeşitli yöntemlerle ekmek ve pastane ürünlerini hazırlama becerisini kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriğiBu ders; Pastane Ürünleri ve Çikolatanın Tarihçesi, Temel Mutfak Kuralları, Pastane Ürünleri Yapımında Kullanılan Araç ve Gereçler Bilgisi,Tatlı ve Tuzlu Kuru Pasta Hamurları,Bisküvi ve Kurabiye (cookies) Hamurları,Tart, Pay, Kiş Hamurları,Mayalı Hamurlar,Özleştirilerek Hazırlanan Hamurlar (Basit Hamurlar/Yağlı Hamurlar),Çırpılarak Hazırlanan Hamurlar,ARA SINAV,Pişirilerek Hazırlanan Hamurlar,Ekmek Çeşitleri,Çikolatanın Tarihi, Çikolatanın İçeriği, Likit Çikolata Yapımı,Çikolatalı Ürün Üretimi,Diğer Pastane Ürünleri
Sütlü Tatlılar, Dondurma
,Yeni Trend Pasta ve Tatlılar ,Yeni Trend Pasta ve Tatlılar ; konularını içermektedir.
Ders Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
Çikolata yapımında kullanılan araç ve gereçlerini tanır, gerektiği yerlerde kullanır
Çikolata çeşitlerini hazırlar,
Pastane ürünleri yapımında kullanılan araç ve gereçlerini tanır, gerektiği yerlerde kullanır
Pastane ürünlerinde kullanılan hazırlama yöntemlerini bilir ve hazırlar,
Temel pastane ürünlerini hazırlar,
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1Pastane Ürünleri ve Çikolatanın Tarihçesi, Temel Mutfak Kuralları, Pastane Ürünleri Yapımında Kullanılan Araç ve Gereçler Bilgisi
2Tatlı ve Tuzlu Kuru Pasta Hamurları
3Bisküvi ve Kurabiye (cookies) Hamurları
4Tart, Pay, Kiş Hamurları
5Mayalı Hamurlar
6Özleştirilerek Hazırlanan Hamurlar (Basit Hamurlar/Yağlı Hamurlar)
7Çırpılarak Hazırlanan Hamurlar
8ARA SINAV
9Pişirilerek Hazırlanan Hamurlar
10Ekmek Çeşitleri
11Çikolatanın Tarihi, Çikolatanın İçeriği, Likit Çikolata Yapımı
12Çikolatalı Ürün Üretimi
13Diğer Pastane Ürünleri
Sütlü Tatlılar, Dondurma
14Yeni Trend Pasta ve Tatlılar
15Yeni Trend Pasta ve Tatlılar
Kaynak
- Işıl SÖZER, Butik Pastacılık - Cenk SÖNMEZSOY,Cafe Fernando - Leman CILIZOĞLU,Pasta Yapım Teknıkleri - Peggy PORCHEN,Butik Pastacılık

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345

Değerlendirme Sistemi

Katkı DüzeyiMutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı 40
Genel Sınavın Başarıya Oranı 60
Toplam 100

Dersin Detaylı Bilgileri

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
PASTANE ÜRÜNLERİ VE ÇİKOLATA-Güz Dönemi1+234
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiÖn Lisans
Dersin TürüPrograma Bağlı Seçmeli
Dersin Koordinatörü
Dersi VerenlerÖğr.Gör. Esra AYCI
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıPastacılıkta ve çikolata yapımında yapılan kullanılan araç ve gereçleri tanıma, kullanma becerisini kazandırma çeşitli yöntemlerle ekmek ve pastane ürünlerini hazırlama becerisini kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriğiBu ders; Pastane Ürünleri ve Çikolatanın Tarihçesi, Temel Mutfak Kuralları, Pastane Ürünleri Yapımında Kullanılan Araç ve Gereçler Bilgisi,Tatlı ve Tuzlu Kuru Pasta Hamurları,Bisküvi ve Kurabiye (cookies) Hamurları,Tart, Pay, Kiş Hamurları,Mayalı Hamurlar,Özleştirilerek Hazırlanan Hamurlar (Basit Hamurlar/Yağlı Hamurlar),Çırpılarak Hazırlanan Hamurlar,ARA SINAV,Pişirilerek Hazırlanan Hamurlar,Ekmek Çeşitleri,Çikolatanın Tarihi, Çikolatanın İçeriği, Likit Çikolata Yapımı,Çikolatalı Ürün Üretimi,Diğer Pastane Ürünleri
Sütlü Tatlılar, Dondurma
,Yeni Trend Pasta ve Tatlılar ,Yeni Trend Pasta ve Tatlılar ; konularını içermektedir.
Ders Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
Çikolata yapımında kullanılan araç ve gereçlerini tanır, gerektiği yerlerde kullanır
Çikolata çeşitlerini hazırlar,
Pastane ürünleri yapımında kullanılan araç ve gereçlerini tanır, gerektiği yerlerde kullanır
Pastane ürünlerinde kullanılan hazırlama yöntemlerini bilir ve hazırlar,
Temel pastane ürünlerini hazırlar,
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1Pastane Ürünleri ve Çikolatanın Tarihçesi, Temel Mutfak Kuralları, Pastane Ürünleri Yapımında Kullanılan Araç ve Gereçler Bilgisi
2Tatlı ve Tuzlu Kuru Pasta Hamurları
3Bisküvi ve Kurabiye (cookies) Hamurları
4Tart, Pay, Kiş Hamurları
5Mayalı Hamurlar
6Özleştirilerek Hazırlanan Hamurlar (Basit Hamurlar/Yağlı Hamurlar)
7Çırpılarak Hazırlanan Hamurlar
8ARA SINAV
9Pişirilerek Hazırlanan Hamurlar
10Ekmek Çeşitleri
11Çikolatanın Tarihi, Çikolatanın İçeriği, Likit Çikolata Yapımı
12Çikolatalı Ürün Üretimi
13Diğer Pastane Ürünleri
Sütlü Tatlılar, Dondurma
14Yeni Trend Pasta ve Tatlılar
15Yeni Trend Pasta ve Tatlılar
Kaynak
- Işıl SÖZER, Butik Pastacılık - Cenk SÖNMEZSOY,Cafe Fernando - Leman CILIZOĞLU,Pasta Yapım Teknıkleri - Peggy PORCHEN,Butik Pastacılık

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345

Değerlendirme Sistemi

Katkı DüzeyiMutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı 40
Genel Sınavın Başarıya Oranı 60
Toplam 100

Sayısal Veriler

Sayısal Veriler