Ana içeriğe atla

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
EKMEK VE PASTA YAPIM TEKNİKLERİ-Güz Dönemi1+458
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiÖn Lisans
Dersin TürüZorunlu
Dersin Koordinatörü
Dersi VerenlerÖğr.Gör. Şule KARANFİL
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıPastacılıkta ve Ekmek yapımında yapılan kullanılan araç ve gereçleri tanıma, kullanma becerisini kazandırma çeşitli yöntemlerle ekmek ve pastane ürünlerini hazırlama becerisini kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriğiBu ders; Pastacılık ve ekmeğin tarihçesi, insan beslenmesi açısından ekmeğin önemi,
Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği
,Pasta ve Ekmek Yapımında Kullanılan Araç ve Gereçler Bilgisi,Ekmek, pide, bazlama, gözleme, simit vb. hamuru hazırlama tekniği ,Pastacılıkta Kullanılan Hamur Hazırlama Yöntemleri,
Pastacılıkta Kullanılan Sos, Krema ve Şuruplar
,Tatlı ve Tuzlu Kuru Pasta Hamurları,Kurabiye (cookies) Hamurları

,Tart, Pay, Kiş Hamurları,Ara Sınav,Mayalı Hamurlar,
Pate choux Hamuru

,Yağlı Hamurlar,Yumurtalı Hamurlar ,Kek, Pandispanya Hamurları Yaş Pasta Yapım Teknikleri ,Diğer Pastane Ürünleri
Sütlü Tatlılar, Dondurma, Hamur tatlıları, Meyveli Tatlılar, Akışkan Hamurlar, Beze vb.
,Yeni Trend Pasta ve Tatlılar

,Yeni Trend Pasta ve Tatlılar ; konularını içermektedir.
Ders Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
Pastacılıkta kullanılan hamuru hazırlama yöntemlerini bilir ve hazırlar,
Ekmek yapımında kullanılan araç ve gereçlerini tanır, gerektiği yerlerde kullanır
Ekmek çeşitlerini hazırlar,
Pasta yapımında kullanılan araç ve gereçlerini tanır, gerektiği yerlerde kullanır
Pastacılıkta kullanılan krema ve sosları hazırlar,
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1Pastacılık ve ekmeğin tarihçesi, insan beslenmesi açısından ekmeğin önemi,
Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği
2Pasta ve Ekmek Yapımında Kullanılan Araç ve Gereçler Bilgisi
3Ekmek, pide, bazlama, gözleme, simit vb. hamuru hazırlama tekniği
4Pastacılıkta Kullanılan Hamur Hazırlama Yöntemleri,
Pastacılıkta Kullanılan Sos, Krema ve Şuruplar
5Tatlı ve Tuzlu Kuru Pasta Hamurları
6Kurabiye (cookies) Hamurları

7Tart, Pay, Kiş Hamurları
8Ara Sınav
9Mayalı Hamurlar,
Pate choux Hamuru

10Yağlı Hamurlar
11Yumurtalı Hamurlar
12Kek, Pandispanya Hamurları Yaş Pasta Yapım Teknikleri
13Diğer Pastane Ürünleri
Sütlü Tatlılar, Dondurma, Hamur tatlıları, Meyveli Tatlılar, Akışkan Hamurlar, Beze vb.
14Yeni Trend Pasta ve Tatlılar

15Yeni Trend Pasta ve Tatlılar
Kaynak

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345

Değerlendirme Sistemi

Katkı DüzeyiMutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı 40
Genel Sınavın Başarıya Oranı 60
Toplam 100

Dersin Detaylı Bilgileri

Ders Tanımı

DersKoduYarıyılT+U SaatKrediAKTS
EKMEK VE PASTA YAPIM TEKNİKLERİ-Güz Dönemi1+458
Ders Programı
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiÖn Lisans
Dersin TürüZorunlu
Dersin Koordinatörü
Dersi VerenlerÖğr.Gör. Şule KARANFİL
Dersin Yardımcıları
Dersin AmacıPastacılıkta ve Ekmek yapımında yapılan kullanılan araç ve gereçleri tanıma, kullanma becerisini kazandırma çeşitli yöntemlerle ekmek ve pastane ürünlerini hazırlama becerisini kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriğiBu ders; Pastacılık ve ekmeğin tarihçesi, insan beslenmesi açısından ekmeğin önemi,
Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği
,Pasta ve Ekmek Yapımında Kullanılan Araç ve Gereçler Bilgisi,Ekmek, pide, bazlama, gözleme, simit vb. hamuru hazırlama tekniği ,Pastacılıkta Kullanılan Hamur Hazırlama Yöntemleri,
Pastacılıkta Kullanılan Sos, Krema ve Şuruplar
,Tatlı ve Tuzlu Kuru Pasta Hamurları,Kurabiye (cookies) Hamurları

,Tart, Pay, Kiş Hamurları,Ara Sınav,Mayalı Hamurlar,
Pate choux Hamuru

,Yağlı Hamurlar,Yumurtalı Hamurlar ,Kek, Pandispanya Hamurları Yaş Pasta Yapım Teknikleri ,Diğer Pastane Ürünleri
Sütlü Tatlılar, Dondurma, Hamur tatlıları, Meyveli Tatlılar, Akışkan Hamurlar, Beze vb.
,Yeni Trend Pasta ve Tatlılar

,Yeni Trend Pasta ve Tatlılar ; konularını içermektedir.
Ders Öğrenme KazanımlarıÖğretim YöntemleriÖlçme Yöntemleri
Pastacılıkta kullanılan hamuru hazırlama yöntemlerini bilir ve hazırlar,
Ekmek yapımında kullanılan araç ve gereçlerini tanır, gerektiği yerlerde kullanır
Ekmek çeşitlerini hazırlar,
Pasta yapımında kullanılan araç ve gereçlerini tanır, gerektiği yerlerde kullanır
Pastacılıkta kullanılan krema ve sosları hazırlar,
Öğretim Yöntemleri:
Ölçme Yöntemleri:

Ders Akışı

SıraKonularÖn Hazırlık
1Pastacılık ve ekmeğin tarihçesi, insan beslenmesi açısından ekmeğin önemi,
Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği
2Pasta ve Ekmek Yapımında Kullanılan Araç ve Gereçler Bilgisi
3Ekmek, pide, bazlama, gözleme, simit vb. hamuru hazırlama tekniği
4Pastacılıkta Kullanılan Hamur Hazırlama Yöntemleri,
Pastacılıkta Kullanılan Sos, Krema ve Şuruplar
5Tatlı ve Tuzlu Kuru Pasta Hamurları
6Kurabiye (cookies) Hamurları

7Tart, Pay, Kiş Hamurları
8Ara Sınav
9Mayalı Hamurlar,
Pate choux Hamuru

10Yağlı Hamurlar
11Yumurtalı Hamurlar
12Kek, Pandispanya Hamurları Yaş Pasta Yapım Teknikleri
13Diğer Pastane Ürünleri
Sütlü Tatlılar, Dondurma, Hamur tatlıları, Meyveli Tatlılar, Akışkan Hamurlar, Beze vb.
14Yeni Trend Pasta ve Tatlılar

15Yeni Trend Pasta ve Tatlılar
Kaynak

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı

Dersin Program Yeterliliklerine Katkısı
NoProgram Yeterliliği Katkı Düzeyi
12345

Değerlendirme Sistemi

Katkı DüzeyiMutlak Değerlendirme
Ara Sınavın Başarıya Oranı 40
Genel Sınavın Başarıya Oranı 60
Toplam 100

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu

Sayısal Veriler

Öğrenci Başarı Durumu