Ana içeriğe atla

MEZUNLARIN İSTİHDAM PROFİLLERİ

Program mezunları Üniversite hastaneleri, Devlet hastaneleri, Adli tıp kurumları, Sağlık ocakları, Özel hastane ve klinikler, Özel muayenehane hekimliği, Tıbbi yazılım şirketlerinde, Medikal malzemenin satış ve tanıtım işlerinde, Ambulans şirketlerinde görev alabilirler.

ÜST DERECE PROGRAMLARA GEÇİŞ

Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, lisans programlarına geçiş hakkı sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile İşletme, Uluslararası İşletme, Sağlık İdaresi, Sağlık Yönetimi gibi 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirler.

SINAVLAR, ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin ve uygulamaların en az %80’ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav

notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, küçük sınav gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40 yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir.

Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için o yarıyıla ait not ortalamasının (DANO) en az 2.00 olması gerekir.

 

MEZUNİYET KOŞULLARI

Programı başarıyla tamamlamak için mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve başarıyla tamamlamak gerekmektedir.