Türkiye’nin İlk Tasarım Meslek Yüksekokulu olan T.C. Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu, Faruk Saraç Moda ve Sanat Vakfı Tarafından, Bakanlar Kurulu kararı ile 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılında Bursa’da eğitime başlamıştır.  1852 yılında, ipekli kumaş ve halı üretimi yapan tarihi Fabrika-i Hümayun binasında kurulan Meslek Yüksekokulu ilk mezunlarını 2012 yılında vermiştir

Yüksekokulumuzun bağlı olduğu Faruk Saraç Moda Sağlık Eğitim ve Sanat Vakfı ismi 30.01.2019 tarihi itibariyle  Türkiye Eğitim Sağlık Sanat ve Moda Vakfı olarak değiştirilmiştir.

25 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazetenin 2547 sayılı kararı ile “İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu” ismini alan okulumuz; girişimci, yenilikçi, duyarlı, etik değerlere bağlı bireyler yetiştirme misyonuyla akademik hayatına devam etmektedir.

İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz, İstanbul Tarihi Yarımada'da bulunan yerleşkesinde öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla mesleki yetkinliğe sahip bireyler yetiştirmektedir. Yüksekokulumuzda fizyoterapiden iç mekan tasarımına gastronomiden moda tasarımına kadar 15 farklı ön lisans programı bulunmaktadır.