Ana içeriğe atla
 
       
 İSTANBUL SAĞLIK VE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
2023-2024 AKADEMİK YILI – AŞÇILIK PROGRAMI DERS PLANI
 
        
 1.YARIYIL 
 DERS KODUDERS ADITeorikUygulamaKrediAKTS 
 GST  101Mutfak Uygulamaları   1457 
 GST  103Gıda Teknolojisi2023 
 GST  105Gıda Hijyeni ve Mesleki Etik     2023 
 GST  107Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi2023 
 GST  109Türk Mutfağı 1457 
 GST  111Mutfak Ürünleri  1123 
 GST 113Kariyer Planlama1012 
 TUD 101Türk Dili I2022 
 AIT   101Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I2022 
 YAD 101Yabancı Dil I2022 
  TOPLAM  2534 
        
 2.YARIYIL 
 DERS KODUDERS ADITeorikUygulamaKrediAKTS 
 GST 102Pişirme Teknikleri 1457 
 GST  104Dünya Mutfakları1457 
 GST  106Menü Planlama2023 
 GST  108Mutfak Yönetimi2023 
 GST  110Mesleki Yabancı Dil 2023 
 GST 112İşletme Bilgisi2022 
 TUD 102Türk Dili II2022 
 AIT   102Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II2022 
 YAD 102Yabancı Dil II2022 
  TOPLAM  2431 
        
 3.YARIYIL 
 DERS KODUDERS ADITeorikUygulamaKrediAKTS 
 GST 201Ekmek ve Pasta Yapım Teknikleri  1458 
 GST  203Yöresel Mutfaklar1458 
 GST 205Yiyecek İçecek Yönetimi ve Maliyet Kontrolü2023 
 GST  207Girişimcilik3034 
 GST  209Bitirme Projesi1345 
  Seçmeli Ders I2134 
  TOPLAM  1932 
        
 4.YARIYIL 
 DERS KODUDERS ADITeorikUygulamaKrediAKTS 
 GST  212İşbaşında Mesleki Uygulama 0454527 
  TOPLAM  4527 
  TOPLAM AKTS124 
       
 PROGRAMA BAĞLI SEÇMELİ DERSLER 
 GÜZ DÖNEMİ SEÇMELİ DERSLER 
 DERS KODUDERS ADITeorikUygulamaKrediAKTS 
 GST  301Otel İşletmeciliği3034 
 GST  303Yiyecek - İçecek Servisi1234 
 GST  305Süt ve Süt Ürünleri1234 
 GST  307Pastane Ürünleri ve Çikolata1234 
 GST  309Yenilebilir Endemik Bitkiler2134 
 GST  311Deniz Mahsulleri2134 
 GST  313Özel Durumlarda Beslenme2134 
 GST  315İçecek  Kültürü ve Teknolojiisi 2134 
 GST  317Mutfakta Güzel Sanatlar2134 
 GST  319Yabancı Dil Fransızca3034 
 GST  321Yabancı Dil İspanyolca 3034 
 GST  323Sosyal Medya 2134 
 GST  325Konuk İlişkileri3034 
 GST  327Genel Turizm 3034 
 GST  329Osmanlı Saray Mutfağı1234 
 BAHAR DÖNEMİ SEÇMELİ DERSLER 
 DERS KODUDERS ADITeorikUygulamaKrediAKTS 
 GST  302Moleküler Mutfak1234 
 GST  304Et ve Et Ürünleri1234 
 GST  306Hizmet Pazarlaması3034 
 GST  308Araştırma Yöntem ve Teknikleri3034 
 GST  310İnsan Kaynakları Yönetimi3034 
 GST  312İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku 3034 
 GST  314İlk Yardım2134 
 GST  316Çevre Koruma 2134 
 GST  318Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı2134 
 GST  320Yabancı Dil İtalyanca3034 
 GST  322Yabancı Dil Arapça3034 
 GST  324Baharat  ve Kahve Kültürü 2134 
 GST  326  Temel Bilgi Teknolojileri2134 
 GST  328Kalite Yönetim Sistemleri2134 
       
 İSTEĞE BAĞLI SEÇMELİ DERSLER 
 DERS KODUDERS ADITeorikUygulamaKrediAKTS 
 SEC 303Vücut Ergonomisi3034 
 SEC 307Meslek Etiği3034 
 SEC 308Araştırma Yöntem ve Teknikleri3034 
 SEC 310İşaret Dili ile İletişim1234 
 SEC 315Davranış Bilimleri3034 
 SEC 317Diksiyon3034 
 SEC 319Gönüllülük Çalışmaları1234 
       
 AŞÇILIK PROGRAMI - ÖNERİLEN YAN DAL DERSLERİ 
 DERS KODUDERS ADITeorikUygulamaKrediAKTS 
 GÜZ DÖNEMİ 
 GST  101Mutfak Uygulamaları1457 
 GST  105Gıda Hijyeni ve Mesleki Etik     2023 
 GST  107Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi2023 
 GST  203Yöresel Mutfaklar1457 
 BAHAR DÖNEMİ 
 GST  104Dünya Mutfakları1457 
 GST  106Menü Planlama2023 
  TOPLAM9122130