| | | | | | | |
| İSTANBUL SAĞLIK VE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
2023-2024 AKADEMİK YILI – AŞÇILIK PROGRAMI DERS PLANI | |
| | | | | | | |
| 1.YARIYIL | |
| DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | |
| GST 101 | Mutfak Uygulamaları | 1 | 4 | 5 | 7 | |
| GST 103 | Gıda Teknolojisi | 2 | 0 | 2 | 3 | |
| GST 105 | Gıda Hijyeni ve Mesleki Etik | 2 | 0 | 2 | 3 | |
| GST 107 | Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi | 2 | 0 | 2 | 3 | |
| GST 109 | Türk Mutfağı | 1 | 4 | 5 | 7 | |
| GST 111 | Mutfak Ürünleri | 1 | 1 | 2 | 3 | |
| GST 113 | Kariyer Planlama | 1 | 0 | 1 | 2 | |
| TUD 101 | Türk Dili I | 2 | 0 | 2 | 2 | |
| AIT 101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | 2 | 0 | 2 | 2 | |
| YAD 101 | Yabancı Dil I | 2 | 0 | 2 | 2 | |
| | TOPLAM | | | 25 | 34 | |
| | | | | | | |
| 2.YARIYIL | |
| DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | |
| GST 102 | Pişirme Teknikleri | 1 | 4 | 5 | 7 | |
| GST 104 | Dünya Mutfakları | 1 | 4 | 5 | 7 | |
| GST 106 | Menü Planlama | 2 | 0 | 2 | 3 | |
| GST 108 | Mutfak Yönetimi | 2 | 0 | 2 | 3 | |
| GST 110 | Mesleki Yabancı Dil | 2 | 0 | 2 | 3 | |
| GST 112 | İşletme Bilgisi | 2 | 0 | 2 | 2 | |
| TUD 102 | Türk Dili II | 2 | 0 | 2 | 2 | |
| AIT 102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | 2 | 0 | 2 | 2 | |
| YAD 102 | Yabancı Dil II | 2 | 0 | 2 | 2 | |
| | TOPLAM | | | 24 | 31 | |
| | | | | | | |
| 3.YARIYIL | |
| DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | |
| GST 201 | Ekmek ve Pasta Yapım Teknikleri | 1 | 4 | 5 | 8 | |
| GST 203 | Yöresel Mutfaklar | 1 | 4 | 5 | 8 | |
| GST 205 | Yiyecek İçecek Yönetimi ve Maliyet Kontrolü | 2 | 0 | 2 | 3 | |
| GST 207 | Girişimcilik | 3 | 0 | 3 | 4 | |
| GST 209 | Bitirme Projesi | 1 | 3 | 4 | 5 | |
| | Seçmeli Ders I | 2 | 1 | 3 | 4 | |
| | TOPLAM | | | 19 | 32 | |
| | | | | | | |
| 4.YARIYIL | |
| DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | |
| GST 212 | İşbaşında Mesleki Uygulama | 0 | 45 | 45 | 27 | |
| | TOPLAM | | | 45 | 27 | |
| | TOPLAM AKTS | 124 | |
| | | | | | |
| PROGRAMA BAĞLI SEÇMELİ DERSLER | |
| GÜZ DÖNEMİ SEÇMELİ DERSLER | |
| DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | |
| GST 301 | Otel İşletmeciliği | 3 | 0 | 3 | 4 | |
| GST 303 | Yiyecek - İçecek Servisi | 1 | 2 | 3 | 4 | |
| GST 305 | Süt ve Süt Ürünleri | 1 | 2 | 3 | 4 | |
| GST 307 | Pastane Ürünleri ve Çikolata | 1 | 2 | 3 | 4 | |
| GST 309 | Yenilebilir Endemik Bitkiler | 2 | 1 | 3 | 4 | |
| GST 311 | Deniz Mahsulleri | 2 | 1 | 3 | 4 | |
| GST 313 | Özel Durumlarda Beslenme | 2 | 1 | 3 | 4 | |
| GST 315 | İçecek Kültürü ve Teknolojiisi | 2 | 1 | 3 | 4 | |
| GST 317 | Mutfakta Güzel Sanatlar | 2 | 1 | 3 | 4 | |
| GST 319 | Yabancı Dil Fransızca | 3 | 0 | 3 | 4 | |
| GST 321 | Yabancı Dil İspanyolca | 3 | 0 | 3 | 4 | |
| GST 323 | Sosyal Medya | 2 | 1 | 3 | 4 | |
| GST 325 | Konuk İlişkileri | 3 | 0 | 3 | 4 | |
| GST 327 | Genel Turizm | 3 | 0 | 3 | 4 | |
| GST 329 | Osmanlı Saray Mutfağı | 1 | 2 | 3 | 4 | |
| BAHAR DÖNEMİ SEÇMELİ DERSLER | |
| DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | |
| GST 302 | Moleküler Mutfak | 1 | 2 | 3 | 4 | |
| GST 304 | Et ve Et Ürünleri | 1 | 2 | 3 | 4 | |
| GST 306 | Hizmet Pazarlaması | 3 | 0 | 3 | 4 | |
| GST 308 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | 3 | 0 | 3 | 4 | |
| GST 310 | İnsan Kaynakları Yönetimi | 3 | 0 | 3 | 4 | |
| GST 312 | İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku | 3 | 0 | 3 | 4 | |
| GST 314 | İlk Yardım | 2 | 1 | 3 | 4 | |
| GST 316 | Çevre Koruma | 2 | 1 | 3 | 4 | |
| GST 318 | Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı | 2 | 1 | 3 | 4 | |
| GST 320 | Yabancı Dil İtalyanca | 3 | 0 | 3 | 4 | |
| GST 322 | Yabancı Dil Arapça | 3 | 0 | 3 | 4 | |
| GST 324 | Baharat ve Kahve Kültürü | 2 | 1 | 3 | 4 | |
| GST 326 | Temel Bilgi Teknolojileri | 2 | 1 | 3 | 4 | |
| GST 328 | Kalite Yönetim Sistemleri | 2 | 1 | 3 | 4 | |
| | | | | | |
| İSTEĞE BAĞLI SEÇMELİ DERSLER | |
| DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | |
| SEC 303 | Vücut Ergonomisi | 3 | 0 | 3 | 4 | |
| SEC 307 | Meslek Etiği | 3 | 0 | 3 | 4 | |
| SEC 308 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | 3 | 0 | 3 | 4 | |
| SEC 310 | İşaret Dili ile İletişim | 1 | 2 | 3 | 4 | |
| SEC 315 | Davranış Bilimleri | 3 | 0 | 3 | 4 | |
| SEC 317 | Diksiyon | 3 | 0 | 3 | 4 | |
| SEC 319 | Gönüllülük Çalışmaları | 1 | 2 | 3 | 4 | |
| | | | | | |
| AŞÇILIK PROGRAMI - ÖNERİLEN YAN DAL DERSLERİ | |
| DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | |
| GÜZ DÖNEMİ | |
| GST 101 | Mutfak Uygulamaları | 1 | 4 | 5 | 7 | |
| GST 105 | Gıda Hijyeni ve Mesleki Etik | 2 | 0 | 2 | 3 | |
| GST 107 | Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi | 2 | 0 | 2 | 3 | |
| GST 203 | Yöresel Mutfaklar | 1 | 4 | 5 | 7 | |
| BAHAR DÖNEMİ | |
| GST 104 | Dünya Mutfakları | 1 | 4 | 5 | 7 | |
| GST 106 | Menü Planlama | 2 | 0 | 2 | 3 | |
| | TOPLAM | 9 | 12 | 21 | 30 | |
| | | | | | |