Ana içeriğe atla
 
 
İSTANBUL SAĞLIK VE SOSYAL BİLİMLER
MESLEK YÜKSEKOKULU
DERS PLANI
KODU: İSSB.PL.05YAYINLANMA TARİHİ: 02.10.2023REVİZYON TARİHİ: -REVİZYON NO: -SAYFA NO: 1/3
 
Akademik Yıl2024 - 2025Program AdıAşçılık
 
I. YARIYIL
Sıra NoDers KoduDers AdıTeorikUygulamaKrediAKTS
1GST101Mutfak Uygulamaları   1457
2GST103Gıda Teknolojisi2023
3GST105Gıda Hijyeni ve Mesleki Etik     2023
4GST107Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi2023
5GST109Türk Mutfağı 1457
6GST111Mutfak Ürünleri  1123
7 Etkinlik Çalışmaları2022
8TUD101Türk Dili - 12022
9YAD101Yabancı Dil - 12022
10AIT101Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi - 12022
Toplam  2634
 
II. YARIYIL
Sıra NoDers KoduDers AdıTeorikUygulamaKrediAKTS
1GST102Pişirme Teknikleri1457
2GST104Dünya Mutfakları1457
3GST106Menü Planlama2023
4GST108Mutfak Yönetimi2023
5GST110Mesleki Yabancı Dil2023
6GST112İşletme Bilgisi2022
7TUD102Türk Dili - 22022
8YAD102Yabancı Dil - 22022
9AIT102Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi - 22022
Toplam  2431
 
III. YARIYIL
Sıra NoDers KoduDers AdıTeorikUygulamaKrediAKTS
1GST201Ekmek ve Pasta Yapım Teknikleri1458
2GST203Yöresel Mutfaklar1458
3GST303Yiyecek - İçecek Servisi1123
4GST207Girişimcilik3034
5GST209Bitirme Projesi1345
6 Seçmeli Ders - 12134
Toplam  2232
 
IV. YARIYIL
Sıra NoDers KoduDers AdıTeorikUygulamaKrediAKTS
1 İşletmede Mesleki Eğitim0454527
Toplam0454527
Genel Toplam045117124

 
İSTANBUL SAĞLIK VE SOSYAL BİLİMLER
MESLEK YÜKSEKOKULU
DERS PLANI
KODU: İSSB.PL.05YAYINLANMA TARİHİ: 02.10.2023REVİZYON TARİHİ: -REVİZYON NO: -SAYFA NO: 2/3
 
PROGRAMA BAĞLI SEÇMELİ DERSLERGÜZ DÖNEMİ
Sıra NoDers KoduDers AdıTeorikUygulamaKrediAKTS
1GST301Otel İşletmeciliği3034
2GST205Yiyecek İçecek Yönetimi ve Maliyet Kontrolü3034
3GST305Süt ve Süt Ürünleri1234
4GST307Pastane Ürünleri ve Çikolata1234
5GST309Yenilebilir Endemik Bitkiler2134
6GST311Deniz Mahsulleri2134
7GST313Özel Durumlarda Beslenme2134
8GST315İçecek Kültürü ve Teknolojisi2134
9GST317Mutfakta Güzel Sanatlar2134
10GST319Yabancı Dil Fransızca3034
11GST321Yabancı Dil İspanyolca3034
12GST323Sosyal Medya2134
13GST325Konuk İlişkileri3034
14GST327Genel Turizm3034
15GST329Osmanlı Saray Mutfağı1234
PROGRAMA BAĞLI SEÇMELİ DERSLERBAHAR DÖNEMİ
Sıra NoDers KoduDers AdıTeorikUygulamaKrediAKTS
1GST302Moleküler Mutfak1234
2GST304Et ve Et Ürünleri1234
3GST306Hizmet Pazarlaması3034
4GST308Araştırma Yöntem ve Teknikleri3034
5GST310İnsan Kaynakları Yönetimi3034
6GST312İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku3034
7GST113Kariyer Planlama3034
8GST314İlk Yardım2134
9GST316Çevre Koruma2134
10GST318Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı2134
11GST320Yabancı Dil İtalyanca3034
12GST322Yabancı Dil Arapça3034
13GST324Baharat ve Kahve Kültürü2134
14GST326Temel Bilgi Teknolojileri2134
15GST328Kalite Yönetim Sistemleri2134
 
İSTEĞE BAĞLI SEÇMELİ DERSLER
Sıra NoDers KoduDers AdıTeorikUygulamaKrediAKTS
1SEC303Vücut Ergonomisi3034
2SEC307Meslek Etiği3034
3SEC308Araştırma Yöntem ve Teknikleri3034
4SEC310İşaret Dili ile İletişim1234
5SEC315Davranış Bilimleri3034
6SEC317Diksiyon3034
7SEC319Gönüllülük Çalışmaları1234

 
İSTANBUL SAĞLIK VE SOSYAL BİLİMLER
MESLEK YÜKSEKOKULU
DERS PLANI
KODU: İSSB.PL.05YAYINLANMA TARİHİ: 02.10.2023REVİZYON TARİHİ: -REVİZYON NO: -SAYFA NO: 3/3
 
PROGRAM ÖNERİLEN YAN DAL DERSLERİGÜZ DÖNEMİ
Sıra NoDers KoduDers AdıTeorikUygulamaKrediAKTS
1GST101Mutfak Uygulamaları1457
2GST105Gıda Hijyeni ve Mesleki Etik2023
3GST107Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi2023
4GST203Yöresel Mutfaklar1457
Toplam681420
PROGRAM ÖNERİLEN YAN DAL DERSLERİBAHAR DÖNEMİ
Sıra NoDers KoduDers AdıTeorikUygulamaKrediAKTS
1GST104Dünya Mutfakları1457
2GST106Menü Planlama2023
Toplam34710
Genel Toplam9122130