Ana içeriğe atla
10.05.2015

Posta

MADE İN TURKEY DİYELİM YAHU! 

´Bunu kendin üret´

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul´da Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu´nun açılışını yaptı. Okulun açılışında konuşan Erdoğan, "Üretimle birlikte asıl katma değeri oluşturan tasarımı da gerçekleştirmek istiyoruz. Fakat montaja alışmış olanlar maalesef bu işe yanaşmıyorlar. Çünkü o kolay. Zora girmek istemiyorlar. Ya gel işte. Bunu kendin üret. Üretebilirsin. Bunun altına da ´Made in Turkey´ (Türk malı) diyelim yahu" dedi. 

´Ben pazarlayacağım´

Son katıldığı savunma sanayi fuarından örnek veren Erdoğan, "Bakın şimdi biz insansız hava aracmı ürettik. Yüzde yüz yerli. Bunu yapan gençler, bizim gençlerimiz. Ben bu konuda pazarlamacılık yapacağım. Çünkü pazarı oluşturacağız ki onlar teşvik olsun" ifadesini kullandı. Dünyada marka değeri milyarlarca doları bulan kurumlar olduğunu belirten Erdoğan, "Maalesef ülkemizde bu alan ihmal edildi" diye konuştu. 

Okulun açılış kurdelesini kesmek için sahneye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı (ortada), ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu (solda) da çıktı.