27.09.2023

Yabancı  Dil Seviye  Tespit ve Muafiyet Sınav Duyurusu

Meslek Yüksekokulumuzun öğrenim dili Türkçe’dir.
“Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik” gereği, durumları aşağıda açıklanan öğrencilere Yabancı Dil Seviye Tespit ve Muafiyet Sınavı uygulanır.

Sınava girerek 100 üzerinden en az 60 notu alarak başarılı olan öğrenciler, ön lisans programı müfredatında yer alan YAD 101 Yabancı Dil-I ve YAD 102 Yabancı Dil-II derslerinden muaf olurlar.

• 1. Sınıf tüm program öğrencilerimiz sınava katılabilirler.
  • Sınava katılım zorunlu değildir.
  • Öğrencilerimizin sınava katılması için sadece aşağıdaki formu doldurması yeterlidir.
  • Yabancı Dil Seviye Tespit ve Muafiyet Sınavı 10 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir.

''Yabancı dil seviye tespit ve muafiyet sınavı 10.10.2023 tarihi saat 16:30'da okulumuzda 101-102-103-104-105-106-107 no.'lu sınıflar ile Sanat Atölyesinde yüz yüze olarak yapılacaktır.

Sınav süresi 1 saat olup sınıf kapılarına isim listeleri asılmıştır. ''

NOT: Yabancı dil seviye tespit ve muafiyet sınavına giren öğrencilerimiz, sınav sonuçlarını Mebis otomasyon sisteminden görebilirler.