16.04.2024

Sevgili öğrencilerimiz,

Aşağıdaki sebeplerden dolayı Ara Sınav (Vize) Mazeret Sınavına katılabilmeniz için linkte yer alan dilekçeyi doldurmanız ve vize sınavı bitiminden itibaren en geç (üç) iş günü içinde Öğrenci İşleri Birimine elden teslim edilmesi gerekmektedir.

*Online sınavlarda MEBİS sisteminde yaşanabilecek teknik nedenlerden ötürü sınava girememe ya da sınavı tamamlayamama gibi mazeretleriniz var ise ekran görüntüsü, video vb. belgeleri [email protected] adresine mail ile iletmeniz ,Vize Mazeret Dilekçesini Mavi Tükenmez Kalem ile doldurarak imzalayıp Öğrenci İşleri Birimine elden teslim etmeniz gerekmektedir. Online sınavlar içinde duyuruda yer alan mazeret sınavı dilekçesini doldurmanız ve vize bitiminden itibaren en geç 3 (üç) iş günü içinde Öğrenci İşleri Birimine elden teslim etmeniz gerekmektedir.

Online Sınavlar Hakkında

1. Online yapılan uzem sınavlarında sınava girişte sorun yaşıyorsanız ekran kaydı veya ekranın tamamını gösteren bir video çekiniz.
  2. Videoda tarih saat internet bağlantınızın olup olmadığı görülmelidir.
  3. Bu video daha sonra yapılacak mazeret sınavına girişte kanıt niteliği taşıyan evrak olarak kabul edip vize mazeret sınavına giriş işin başvuru yapacaksınız.
  4. Videonuz incelenip değerlendirilecek ve sınava girip giremeyeceğiniz açıklanacaktır.

Mazeret sınavı dilekçesi için tıklayınız.

Öğrenci işleri Mail Adresi: [email protected]

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Vize Mazeret Başvuruları 22 - 24 - 25 Nisan 2024 tarihleri arasında başvurular alınacaktır.

Öğrenci İşleri Müdürlüğü

MAZERET SINAVI KABUL ŞARTLARI

İstanbul Sağlık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu vize sınavlarına aşağıda yer alan nedenlerle girememiş öğrencilere mazeret sınavına girme hakkı verilir. Mazeret sınavları sadece vize sınavları için geçerlidir.

Hastalık: Öğrenci sağlık sorunlarını, rapor ile belgelendirmelidir. Tüm hastaneler, aile hekimlikleri, sağlık ocakları ve diş hastanesi raporları geçerli olup, özel hekim raporları kabul edilmez.

Öğrenci Yakınının Vefatı: Vefat nedeniyle mazeret kabulü için vefat edenin, öğrencinin birinci derece yakını olması; anne tarafından yakını ise nüfus müdürlüğünden belgelendirmesi gerekir. Sınav tarihlerine denk gelen mazeret hakkı, vefat günü dahil olmak üzere, en fazla 3 (üç) iş günüdür.

Diğer Nedenler

• Sınav saatine yakın trafik kazası yaşaması nedeniyle vize sınavına giremeyen öğrenci, trafik şubesinden alınacak kazaya karıştığını gösteren belge ile mazeret dilekçesini Öğrenci İşleri Birimine teslim etmelidir.
  • Meslek Yüksekokul tarafından görevlendirildiği için vize sınavlarına giremeyen öğrenci, görevlendirilme belgesini ve giremediğini sınavları içeren mazeret dilekçesini Öğrenci İşleri Birimine teslim etmelidir.
  • Yan dal programı öğrencisi olması nedeniyle sınavları çakışan öğrenci, çakışan sınavlarını içeren mazeret dilekçesini ve ilgili sınav programlarını Öğrenci İşleri Birimine teslim etmelidir.
  • Mahkemede tanıklık vs. ile yukarıda sayılan mazeretler dışındaki herhangi bir mazeret nedeni ile vize sınavlarına giremeyen öğrenci mazeretini belgelendirmelidir.

Mazeretin Kabulü

• Belirtilen mazeretlerden biri nedeni ile sınava giremeyen öğrenci, vize mazeret sınavına girmek istediği ders/dersleri içeren dilekçeyi ve gerekli belgeyi (rapor, vefat belgesi vb) de ekleyerek, vize bitiş tarihinden itibaren en geç 3 (üç) iş günü içinde Öğrenci İşleri Birimine teslim etmelidir.
  • Mazeretin kabul yetkisi Yüksekokul Yönetim Kurulu’na aittir. Mazereti kabul edilmeyen öğrenci dilekçesinde yer alan ders/derslerin sınavına girmemiş olarak kalır.
  • Öğrenci, raporu kapsayan gün/günler içerisinde yapılan tüm sınavlara girmemiş sayılır. Girilmiş sınav/sınavlar iptal edilir.