17.02.2023

BAHAR DÖNEMİ HAKKINDA

Değerli Öğrencilerimiz,

YÖK Başkanının yaptığı açıklama ile Yüksekokul Kurulumuz 17/02/2023 tarihinde toplanarak aşağıdaki kararları almıştır:

1. Meslek yüksekokulumuz 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemi 27.02.2023 tarihinde çevrimiçi (online) olarak başlayacaktır.

2. 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminde eğitim öğretim faaliyetleri aşağıdaki şekilde devam edecektir. Ayrıntılar program başkanlıklarımız tarafından öğrencilerimize bildirilecektir.

Akademik Birim1.Sınıf   2.Sınıf
Ağız ve Diş SağlığıOnlineYüz Yüze
Ameliyathane HizmetleriOnlineYüz Yüze
AnesteziOnlineYüz Yüze
AşçılıkOnlineYüz Yüze
FizyoterapiOnlineYüz Yüze
Grafik TasarımıOnlineYüz Yüze
İç Mekan TasarımıOnlineYüz Yüze
İlk ve Acil YardımOnlineYüz Yüze
Mimari RestorasyonOnlineYüz Yüze
Moda TasarımıOnlineYüz Yüze
OptisyenlikOnlineYüz Yüze
Saç Bakımı ve Güzellik HizmetleriOnlineYüz Yüze
Tıbbi Dokümantasyon ve SekreterlikOnlineOnline
Tıbbi Görüntüleme TeknikleriOnlineYüz Yüze
Tıbbi Laboratuvar TeknikleriOnlineYüz Yüze
* Uygulamalı dersler nedeniyle yüz yüze eğitim yapılması gereken programlarda teorik dersler online yapılabilir.

3.  Online dersler Microsoft Teams programı üzerinden yapılacaktır.

4.  Uygulama derslerine katılamayacak durumdaki öğrenciler için dersler kayıt altına alınacak, uygulama dersleri olan programlarda deprem bölgesinde yaşayan ve derslere katılamayacak durumda olan öğrencilere ise kayıt dondurma veya sonradan telafi hakkı verilecektir.

5. OHAL kapsamındaki illerde birinci derecede yakınını kaybeden veya birinci derecede yakınlarının ikamet ettikleri konutları yıkılan ya da hasar gören öğrencilerin ödenmemiş bahar dönemi ödemeleri 2023-2024 eğitim öğretim yılı güz dönemine kadar ertelenecektir.

6. Özel öğrenci olarak yüksekokulumuzda eğitim görmek isteyen öğrencilere ve başka bir yükseköğretim kurumunda özel öğrenci olmak isteyen öğrencilerimize kolaylık sağlanacaktır.

7.  2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminde yapılacak sınavların uygulama biçimine daha sonra karar verilecektir.

8. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından  Nisan ayında yapılacak yeni duyurular doğrultusunda yüksekokulumuz planlamalarında değişiklik yapılabilecektir.