İSTANBUL SAĞLIK VE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU 2021-2022 AKADEMİK YILI – AŞÇILIK PROGRAMI DERS PLANI |
|||||
1.YARIYIL | |||||
DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS |
GST 101 | Mutfak Uygulamaları | 1 | 4 | 5 | 7 |
GST 103 | Gıda Teknolojisi | 2 | 0 | 2 | 3 |
GST 105 | Gıda Hijyeni ve Mesleki Etik | 2 | 0 | 2 | 3 |
GST 107 | Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi | 2 | 0 | 2 | 3 |
GST 109 | Türk Mutfağı | 1 | 4 | 5 | 7 |
GST 111 | Mutfak Ürünleri | 1 | 1 | 2 | 3 |
TUD 101 | Türk Dili I | 2 | 0 | 2 | 2 |
AIT 101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | 2 | 0 | 2 | 2 |
YAD 101 | Yabancı Dil I | 2 | 0 | 2 | 2 |
TOPLAM | 24 | 32 | |||
2.YARIYIL | |||||
DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS |
GST 102 | Pişirme Teknikleri | 1 | 4 | 5 | 7 |
GST 104 | Dünya Mutfakları | 1 | 4 | 5 | 7 |
GST 106 | Menü Planlama | 2 | 0 | 2 | 3 |
GST 108 | Mutfak Yönetimi | 2 | 0 | 2 | 3 |
GST 110 | Mesleki Yabancı Dil | 2 | 0 | 2 | 3 |
GST 112 | İşletme Bilgisi | 2 | 0 | 2 | 2 |
TUD 102 | Türk Dili II | 2 | 0 | 2 | 2 |
AIT 102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | 2 | 0 | 2 | 2 |
YAD 102 | Yabancı Dil II | 2 | 0 | 2 | 2 |
Seçmeli Ders I | 2 | 1 | 3 | 4 | |
TOPLAM | 27 | 35 | |||
3.YARIYIL | |||||
DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS |
GST 201 | Ekmek ve Pasta Yapım Teknikleri | 1 | 4 | 5 | 8 |
GST 203 | Yöresel Mutfaklar | 1 | 4 | 5 | 8 |
GST 205 | Yiyecek İçecek Yönetimi ve Maliyet Kontrolü | 2 | 0 | 2 | 3 |
GST 207 | Girişimcilik | 3 | 0 | 3 | 4 |
GST 209 | Bitirme Projesi | 1 | 3 | 4 | 8 |
Seçmeli Ders II | 2 | 1 | 3 | 4 | |
TOPLAM | 19 | 35 | |||
4.YARIYIL | |||||
DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS |
GST 212 | Mesleki Uygulama | 0 | 45 | 45 | 27 |
TOPLAM | 45 | 27 | |||
TOPLAM AKTS | 129 | ||||
PROGRAMA BAĞLI SEÇMELİ DERSLER | |||||
GÜZ DÖNEMİ SEÇMELİ DERSLER | |||||
DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS |
GST 301 | Otel İşletmeciliği | 3 | 0 | 3 | 4 |
GST 303 | Yiyecek - İçecek Servisi | 1 | 2 | 3 | 4 |
GST 305 | Süt ve Süt Ürünleri | 1 | 2 | 3 | 4 |
GST 307 | Pastane Ürünleri ve Çikolata | 1 | 2 | 3 | 4 |
GST 309 | Yenilebilir Endemik Bitkiler | 2 | 1 | 3 | 4 |
GST 311 | Deniz Mahsulleri | 2 | 1 | 3 | 4 |
GST 313 | Özel Durumlarda Beslenme | 2 | 1 | 3 | 4 |
GST 315 | İçecek Kültürü ve Teknolojiisi | 2 | 1 | 3 | 4 |
GST 317 | Mutfakta Güzel Sanatlar | 2 | 1 | 3 | 4 |
GST 319 | Yabancı Dil Fransızca | 3 | 0 | 3 | 4 |
GST 321 | Yabancı Dil İspanyolca | 3 | 0 | 3 | 4 |
GST 323 | Sosyal Medya | 2 | 1 | 3 | 4 |
GST 325 | Konuk İlişkileri | 3 | 0 | 3 | 4 |
GST 327 | Genel Turizm | 3 | 0 | 3 | 4 |
GST 329 | Osmanlı Saray Mutfağı | 1 | 2 | 3 | 4 |
BAHAR DÖNEMİ SEÇMELİ DERSLER | |||||
DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS |
GST 302 | Moleküler Mutfak | 1 | 2 | 3 | 4 |
GST 304 | Et ve Et Ürünleri | 1 | 2 | 3 | 4 |
GST 306 | Hizmet Pazarlaması | 3 | 0 | 3 | 4 |
GST 308 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | 3 | 0 | 3 | 4 |
GST 310 | İnsan Kaynakları Yönetimi | 3 | 0 | 3 | 4 |
GST 312 | İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku | 3 | 0 | 3 | 4 |
GST 314 | İlk Yardım | 2 | 1 | 3 | 4 |
GST 316 | Çevre Koruma | 2 | 1 | 3 | 4 |
GST 318 | Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı | 2 | 1 | 3 | 4 |
GST 320 | Yabancı Dil İtalyanca | 3 | 0 | 3 | 4 |
GST 322 | Yabancı Dil Arapça | 3 | 0 | 3 | 4 |
GST 324 | Baharat ve Kahve Kültürü | 2 | 1 | 3 | 4 |
GST 326 | Temel Bilgi Teknolojileri | 2 | 1 | 3 | 4 |
GST 328 | Kalite Yönetim Sistemleri | 2 | 1 | 2 | 4 |
İSTEĞE BAĞLI SEÇMELİ DERSLER | |||||
DERS KODU | DERS ADI | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS |
SEC 303 | Vücut Ergonomisi | 3 | 0 | 3 | 4 |
SEC 307 | Meslek Etiği | 3 | 0 | 3 | 4 |
SEC 308 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | 3 | 0 | 3 | 4 |
SEC 310 | İşaret Dili ile İletişim | 1 | 2 | 3 | 4 |
SEC 315 | Davranış Bilimleri | 3 | 0 | 3 | 4 |
SEC 317 | Diksiyon | 3 | 0 | 3 | 4 |
SEC 319 | Gönüllülük Çalışmaları | 1 | 2 | 3 | 4 |