Ana içeriğe atla
İSTANBUL SAĞLIK VE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
2021-2022 AKADEMİK YILI – AŞÇILIK PROGRAMI DERS PLANI
           
1.YARIYIL
DERS KODU DERS ADI Teorik Uygulama Kredi AKTS
GST  101 Mutfak Uygulamaları    1 4 5 7
GST  103 Gıda Teknolojisi 2 0 2 3
GST  105 Gıda Hijyeni ve Mesleki Etik      2 0 2 3
GST  107 Gastronomi Tarihi ve Terminolojisi 2 0 2 3
GST  109 Türk Mutfağı  1 4 5 7
GST  111 Mutfak Ürünleri   1 1 2 3
TUD 101 Türk Dili I 2 0 2 2
AIT   101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 0 2 2
YAD 101 Yabancı Dil I 2 0 2 2
  TOPLAM     24 32
           
2.YARIYIL
DERS KODU DERS ADI Teorik Uygulama Kredi AKTS
GST 102  Pişirme Teknikleri  1 4 5 7
GST  104  Dünya Mutfakları 1 4 5 7
GST  106  Menü Planlama 2 0 2 3
GST  108 Mutfak Yönetimi 2 0 2 3
GST  110 Mesleki Yabancı Dil  2 0 2 3
GST 112 İşletme Bilgisi 2 0 2 2
TUD 102 Türk Dili II 2 0 2 2
AIT   102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 0 2 2
YAD 102 Yabancı Dil II 2 0 2 2
  Seçmeli Ders I 2 1 3 4
  TOPLAM     27 35
           
3.YARIYIL
DERS KODU DERS ADI Teorik Uygulama Kredi AKTS
GST 201 Ekmek ve Pasta Yapım Teknikleri   1 4 5 8
GST  203 Yöresel Mutfaklar 1 4 5 8
GST 205 Yiyecek İçecek Yönetimi ve Maliyet Kontrolü 2 0 2 3
GST  207 Girişimcilik 3 0 3 4
GST  209 Bitirme Projesi 1 3 4 8
  Seçmeli Ders II 2 1 3 4
  TOPLAM     19 35
           
4.YARIYIL
DERS KODU DERS ADI Teorik Uygulama Kredi AKTS
GST  212 Mesleki Uygulama  0 45 45 27
  TOPLAM     45 27
    TOPLAM AKTS 129
           
PROGRAMA BAĞLI SEÇMELİ DERSLER
GÜZ DÖNEMİ SEÇMELİ DERSLER
DERS KODU DERS ADI Teorik Uygulama Kredi AKTS
GST  301 Otel İşletmeciliği 3 0 3 4
GST  303 Yiyecek - İçecek Servisi 1 2 3 4
GST  305 Süt ve Süt Ürünleri 1 2 3 4
GST  307 Pastane Ürünleri ve Çikolata 1 2 3 4
GST  309 Yenilebilir Endemik Bitkiler 2 1 3 4
GST  311 Deniz Mahsulleri 2 1 3 4
GST  313 Özel Durumlarda Beslenme 2 1 3 4
GST  315 İçecek  Kültürü ve Teknolojiisi  2 1 3 4
GST  317 Mutfakta Güzel Sanatlar 2 1 3 4
GST  319 Yabancı Dil Fransızca 3 0 3 4
GST  321 Yabancı Dil İspanyolca  3 0 3 4
GST  323 Sosyal Medya  2 1 3 4
GST  325 Konuk İlişkileri 3 0 3 4
GST  327 Genel Turizm  3 0 3 4
GST  329 Osmanlı Saray Mutfağı 1 2 3 4
BAHAR DÖNEMİ SEÇMELİ DERSLER
DERS KODU DERS ADI Teorik Uygulama Kredi AKTS
GST  302 Moleküler Mutfak 1 2 3 4
GST  304 Et ve Et Ürünleri 1 2 3 4
GST  306 Hizmet Pazarlaması 3 0 3 4
GST  308 Araştırma Yöntem ve Teknikleri 3 0 3 4
GST  310 İnsan Kaynakları Yönetimi 3 0 3 4
GST  312 İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku  3 0 3 4
GST  314 İlk Yardım 2 1 3 4
GST  316 Çevre Koruma  2 1 3 4
GST  318 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığı 2 1 3 4
GST  320 Yabancı Dil İtalyanca 3 0 3 4
GST  322 Yabancı Dil Arapça 3 0 3 4
GST  324 Baharat  ve Kahve Kültürü  2 1 3 4
GST  326   Temel Bilgi Teknolojileri 2 1 3 4
GST  328 Kalite Yönetim Sistemleri 2 1 2 4
           
İSTEĞE BAĞLI SEÇMELİ DERSLER
DERS KODU DERS ADI Teorik Uygulama Kredi AKTS
SEC 303 Vücut Ergonomisi 3 0 3 4
SEC 307 Meslek Etiği 3 0 3 4
SEC 308 Araştırma Yöntem ve Teknikleri 3 0 3 4
SEC 310 İşaret Dili ile İletişim 1 2 3 4
SEC 315 Davranış Bilimleri 3 0 3 4
SEC 317 Diksiyon 3 0 3 4
SEC 319 Gönüllülük Çalışmaları 1 2 3 4